AROUND

Port del Comte

El massís del Port del Comte es troba a cavall de les comarques del Solsonès i l’Alt Urgell. Fa també de divisòria d’aigües entre les conques del Cardener i el Segre. El pic més alt és el Pedró dels Quatre Batlles, de 2.383 m. Al vessant nord del massís hi ha l’estació d’esquí alpí.

More information

Fonts del Cardener

A les Fonts del Cardener neix el riu que recull les aigües de les serres del Port del Comte i del Verd, de la
Serra de les Comes, del Pedraforca i la Serra d’Ensija. També hi trobem la Font Puda, una font sulfhídrica
situada també al municipi de la Coma i la Pedra.

Solsona

A la ciutat de Solsona podem visitar el nucli antic amb la Catedral, el pou de gel, la plaça de Sant Joan… El Carnaval és una de les festes amb més tradició folklòrica.

More information

Sant Llorenç de Morunys

El municipi de menys extensió del Solsonès, en el seu extrem més oriental està colgat per les aigües de l’embassament de la Llosa del Cavall. A prop s’hi troba el Santuari de la Mare de Déu de Lord, ubicat dalt d’un penyal a la Mola de Lord

More information

Mirador de Querol

La Serra de Querol forma part del massís del Port del Comte, i està situada als municipis de La Coma i la Pedra, Guixers i Odèn.

More information

Pedraforca

El Pedraforca és una muntanya emblemàtica situada entre els termes municipals de Saldes i Gósol. El Pollegó Superior té una altitud de 2.506,4 metres.

Salí de Cambrils

El Salí de Cambrils és una de les poques salines de muntanya de tot Catalunya. S’hi poden visitar les seves instal·lacions, i es pot gaudir d’un bany d’aigua salada d’una font subterrània amb més de 200 milions d’anys, que permet desintoxicar i remineralitzar la pell i el cos.

Cardona

A Cardona hi trobem el castell d’estil romànic i gòtic, considerat una de les fortaleses medievals més important
de Catalunya. Està situat dalt d’un turó que domina la vall salina i la del Cardener. La muntanya de sal és un diapir que creix cada any, ocupant una superfície de 100 ha.

More information